onderzoeksproject:

exploring ethical issues in research in the arts

Partner:

De werkgroep Ethics in (artistic) research wil stimuleren dat lectoren, postdoc en PhD-onderzoekers en docent-onderzoekers met elkaar ethische kwesties en vraagstukken uit hun onderzoekspraktijk in de kunsten of creatieve sector verkennen, delen en uitwisselen. Het platform ontwikkelt hiervoor programma’s en activiteiten die bijdragen aan kennis en bewustzijn op de rol van ethiek in het onderzoek in de kunsten.

Deze video is een inleiding tot ethische overwegingen in praktijkgericht en artistiek onderzoek; niet om antwoorden te geven, maar om bewustzijn te creëren en de dialoog te bevorderen over de verschillende aspecten bij het uitvoeren van onderzoek als artistiek of praktijkgericht onderzoeker. Het kan worden gebruikt in onderzoeksonderwijs, trainingen, supervisie, enz.

 

De animatie is een resultaat van het HKU postdoc onderzoek “Common Ground” van Falk Hübner – nu lector bij Fontys – en gebaseerd op het hoofdstuk “Ethics Through an Empathetic Lens”, in: Vear, Craig (red.) (2022). The Routledge International Handbook of Practice-Based Research. Routledge.

Andere interessante links/websites

NRIN: website van het Netherlands Research Integrity Network

The Embassy of Good Science: de ‘wiki’ voor allerhande RI gerelateerd materiaal. Van lesmateriaal, tot casuistiek, thematisch geordend.

onderzoeksproject:

exploring ethical issues in research in the arts

Partner: