kunstonderzoek

lectoraten in beeld

Hogescholen doen aan praktijkgericht onderzoek. Dit onderzoek wordt gedaan door lectoraten; dit zijn onderzoeksgroepen waarin de lector als hoofdonderzoeker samen met onderzoekers, docenten en studenten onderzoeksprojecten en -programma’s uitvoert.

Kenmerkend voor praktijkgericht onderzoek is de samenwerking met het werkveld, en de impact die het onderzoek nastreeft op het gebied van onderwijs, onderzoek en de praktijk. Bijzonder aan het onderzoek in de kunsten is dat ook de kunst- of ontwerppraktijk onderwerp van onderzoek kan zijn, net als de onderwijspraktijk van het kunstvakonderwijs. Steeds vaker komen de vragen en samenwerkingen ook vanuit andere (niet-artistieke) domeinen.

Wat doet een lectoraat?

Een lectoraat is een praktijkgerichte onderzoeksgroep in het hbo. Dat wil zeggen dat er een sterke verbinding is tussen vraagstukken uit het werkveld, en het onderzoek dat wordt ontworpen op basis van vraagarticulatie.

Hier kun je meer lezen op de site van Vereniging Hogescholen over praktijkgericht onderzoek aan hogescholen.

 

Aanvullingen of wijzigingen?

Op deze pagina vind je alle kunstlectoraten in Nederland. Ontbreekt er één of is de informatie niet (meer) volledig of juist, neem dan svp contact op met info@kunst-onderzoek.nl.

kunst onderzoek