3e cyclus programma:

PhDArts

PhDArts is een internationaal doctoraatsprogramma op het gebied van beeldende kunst en design. Het vier jaar durende programma van PhDArts bestaat uit twee onderdelen: een individueel traject en een doctoraatsopleiding.

De doctoraatsopleiding bestaat uit maandelijkse lezingen, seminars, trainingen en/of workshops en is een essentieel deel van de onderzoekomgeving van de student. Deelname aan deze opleiding is verplicht. PhDArts maakt geen onderscheid tussen fulltime of parttime deelname. Voor het individuele traject wordt voor elke doctoraalstudent een geschikt team van supervisors gezocht. Dit team bestaat uit een eerste supervisor en een of twee assistent-supervisors. Deze supervisors helpen de student een adequate onderzoekomgeving te ontwikkelen en geven advies.

De toelatingseisen voor PhDArts zijn:

  • Een afgeronde kunstmaster*
  • Goede beheersing van de Engelse taal
  • Een sterke, autonome praktijk als beeldend kunstenaar of ontwerper

 

PhDArts verstrekt geen beurzen of subsidies voor het doen van onderzoek, maar voor deelname aan het PhDArts traject hoeft geen opleidingsgeld betaald te worden. Dit geldt voor zowel EEA en niet EEA studenten.

 

Kijk voor meer informatie op de website

 

PhDArts is een samenwerking tussen de Universiteit Leiden (Leiden) en Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten (Den Haag)

 

*Er kan een uitzondering worden gemaakt voor kunstenaars wiens autonome praktijk van zeer hoge kwaliteit is.

3e cyclus programma:

PhDArts

Duur:

4 jaar

Steekwoorden:

autonome praktijk
beeldende kunst
design
Engelstalig