3e cyclus programma:

Creator Doctus

Creator Doctus is een drie jaar durend onderzoektraject voor beeldende kunstenaars en vormgevers. Het een vrij nieuw traject binnen de derde cyclus en het is opgericht door de Rietveld Academie. Het goed afleggen van dit traject resulteert in het verkrijgen van de gelijknamige titel Creator Doctus (CrD).

Het programma is bedoeld voor kunstenaar die zich in de fase van hun carrière bevinden waarin ze vaak opdrachten krijgen en veel werk maken, maar het gevoel hebben niet toe te komen aan het onderzoeken en experimenteren met nieuw, oorspronkelijk werk. In dit onderzoektraject staat het werk centraal. Het onderzoeksproces door de kunstenaar leidt tot een serie van werken of projecten en heeft geen verplichting tot het schrijven van een dissertatie.

Een belangrijk onderdeel van het Creator Doctus programma is de koppeling met een maatschappelijke partner. De kunstenaar formuleert de onderzoeksvraag niet alleen, maar in samenspraak met deze partner. Naast begeleiding vanuit de Rietveld Academie wordt er gezocht naar mogelijke begeleiding door een hoogleraar van de Universiteit van Amsterdam.

 

De toelatingseisen voor Creator Doctus zijn:

  • Een master diploma
  • Een sterke artistieke praktijk
  • Een goed onderzoekvoorstel dat voldoet aan de selectiecriteria

 

De CrD-kandidaat zal een deeltijdcontract aangeboden krijgen bij de kunstacademie die het onderzoeksproject faciliteert. De kandidaat wordt dus betaald voor zijn of haar deelname aan het Creator Doctus programma.

 

Kijk voor meer informatie op de website.

 

Het Creator Doctus programma is samenwerking tussen de Rietveld Academie en een nader te bepalen maatschappelijke partner. Het programma wordt ondersteund door Het Mondriaan Fonds en een Erasmus+ aanvraag.

3e cyclus programma:

Creator Doctus

Duur:

drie jaar

Steekwoorden:

beeldende kunst
maatschappelijke partner
stelt werk centraal
vormgeving