3e cyclus programma:

MERIAN

MERIAN (de Maastricht Experimental Research In and through the Arts Network) is een omgeving waarin geselecteerde PhD-kandidaten vanuit alle kunst- en wetenschappelijke disciplines een promotietraject in ‘Maastrichtse stijl’ artistiek onderzoek kunnen doen.

MERIAN, een samenwerking op het gebied van artistiek onderzoek tussen Zuyd Hogeschool, Universiteit Maastricht en de Jan van Eyck Academie.

MERIAN gaat in het academische jaar 2020-2021 van start als een ruimte voor gezamenlijk onderzoek dat zich tussen maken en denken afspeelt. Promovendi ontwikkelen innovatieve onderzoeksstijlen waarbij ze de krachten en kwetsbaarheden van kunst en wetenschap met elkaar combineren. Hun onderzoek gaat in op maatschappelijke kwesties die relevant zijn in de Euregio Maas-Rijn. Deze samenwerking tussen de Universiteit Maastricht, Zuyd Hogeschool en de Jan van Eyck Academie bouwt op bestaande expertise in de onderzoeks-, kunst- en hogeronderwijsnetwerken in Maastricht. De specifieke Maastrichtse stijl van ‘onderzoek in en door de kunsten’ is probleemgericht, methodologisch vernieuwend en gericht op interdisciplinaire thema’s die zinvol kunnen worden onderzocht met behulp van kunst en wetenschap.

 

MERIAN is een samenwerking tussen:

  • Jan van Eyck Academie, deelinstituut Onderzoek & Educatie
  • Lectoraat Autonomie en Openbaarheid in de Kunsten, Maastricht Academy of Arts, Toneelacademie Maastricht & Conservatorium Maastricht − Zuyd Hogeschool
  • Faculteit der Cultuur- en Maatschappijwetenschappen en Faculty of Science and Engineering (University College Maastricht)− Universiteit Maastricht (inclusief MACCH (The Maastricht Centre for Arts and Culture, Conservation and Heritage) en MCICM (The Maastricht Centre for the Innovation of Classical Music – een samenwerking tussen Universiteit Maastricht, philharmonie zuidnederland en Zuyd Hogeschool))
logo MERIAN

Maria Sybilla Merian, Rode ibis met een ei, 1699-1700, Rijksmuseum, Amsterdam

3e cyclus programma:

MERIAN

Steekwoorden:

artistic research
PhD