3e cyclus programma:

docARTES

docARTES is een internationaal doctoraatsprogramma voor praktijkgericht onderzoek op het gebied van muziek. Het richt zich op getalenteerde muzikanten (performance en compositie) die vanuit hun artistieke werk op een vraag stuiten die alleen via onderzoek kan worden beantwoord. Het vier jaar durende programma van docARTES bestaat uit twee onderdelen: een doctoraatsopleiding en een individueel onderzoekstraject.

De doctoraatsopleiding helpt studenten hun artistieke kwaliteiten verder te ontwikkelen, hun academische kennis te verbreden en hun vaardigheid op het gebied van methodologie te vergroten. De opleiding is opgebouwd uit een ‘introductie’ jaar en drie ‘focus’ jaren. In totaal vinden er zestien sessies plaats, waarvan acht in het eerste jaar. Ook ontvangt de student individuele onderzoekbegeleiding. Gedurende het gehele traject heeft de student een team van supervisors tot zijn of haar beschikking, bestaande uit een eerste supervisor (deze heeft de eindverantwoordelijkheid voor het onderzoek), plus een academische en een artistieke specialist om het onderzoek van specifieke feedback te voorzien.

 

De toelatingseisen voor docARTES zijn:

  • Afgeronde master in muziek (of een equivalent hiervan)
  • Een duidelijk en vernieuwend onderzoeksvoorstel
  • Goede beheersing van de Engelse taal

 

De kosten voor deelname aan het docARTES traject bedragen een jaarlijkse bijdrage van € 1.250 voor de eerste twee jaar (dus € 2.500 in totaal). Het Orpheus Institute biedt geen studiebeurzen aan.

 

Kijk voor meer informatie op de website.

 

docARTES is een samenwerking tussen het Orpheus Institute (Gent), Universiteit Leiden (Leiden), Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten (Den Haag), Conservatorium Amsterdam (Amsterdam), Koninklijk Conservatorium Den Haag (Den Haag), Katholieke Universiteit Leuven (Leuven), Universiteit Antwerpen (Antwerpen