Op vrijdag 13 september organiseert het platform DIS_SEMINAR, een exposium over en met alternatieve vormen van disseminatie van artistiek onderzoek. Met als keynote speaker Danny Butt (University of Melbourne), auteur van o.a. Artistic Research in the Future Academy.

Het uitgebreide programma vind je hier.

Het exposium in de Tolhuistuin in Amsterdam-Noord wordt een dag vol dynamische presentaties, werksessies en dialoog op het gebied van onderzoek in de kunsten met als specifiek thema disseminatie

Welke alternatieve vormen van het presenteren en delen van artistiek onderzoek zijn er? Hoe verhouden deze vormen zich tot het onderzoeksproces en tot de ‘nieuwe’ kennis die het artistieke onderzoek kan opleveren? Hoe kunnen we samen nog meer zichtbaarheid en waardering realiseren voor de artistieke en maatschappelijke impact die kunstonderzoek kan hebben door het in verschillende uitingsvormen te delen?

We kijken speciaal uit naar de bijdrage van keynote speaker Dr. Danny Butt die graag inging op onze uitnodiging. Hij is Associate Director (Research) aan Victorian College of the Arts, University of Melbourne, waar hij ook programma’s op het gebied van Social Practice and Community Engagement coördineert. In 2017 publiceerde hij het boek ‘Artistic Research in the Future Academy’  

Verder met bijdragen vanuit lectoraten van ArtEZ, Academie Minerva, Avans, Codarts, HKU, Hogeschool Zuyd en Willem de Kooning Academy. 

DIS_SEMINAR is voor iedereen die als onderzoeker, beleidsmedewerker of ondersteuner op gebied van disseminatie, of als (toekomstig) kunstenaar actief is en graag wil bijdragen aan een zichtbare en betekenisvolle onderzoeksomgeving bij kunsthogescholen. Toegang is gratis. Het programma is engelstalig.

 

Er is beperkte capaciteit voor DIS_SEMINAR en we zitten vol. De inschrijving is dan ook gesloten. Hier kun je je nog wel aanmelden voor de wachtlijst. Als er plekken vrij komen, nemen we contact met je op.

Tolhuistuin, Amsterdam Noord

DIS_SEMINAR exposium kunst onderzoek

13.09.2019 • 10h00—18h00