Voor het programma “Exploring ethical issues in (artistic) research” op 17 mei ontwikkelde Els Cornelis een DWAALTOCHT rondom ethische vraagstukken in (artistieke) onderzoekspraktijken en onze onderzoeksomgeving. Niet iedereen die dat graag wilde, was die dag in de gelegenheid om de DWAALTOCHT te lopen. We willen graag iedereen die dit alsnog wil doen, hiertoe de mogelijkheid geven. Dit kan op:

woensdag 16 juni van 10.00-12.00u
donderdag 17 juni van 15.00-17.00u

Aanmelden kan via deze link.

DWAALTOCHT ETHISCHE EXPLORATIES BIJ HET ONDERZOEK IN EN DOOR DE KUNSTEN

Dwaal mee op 16 of 17 juni in een DWAALTOCHT. Weg van het scherm voer je het gesprek over ethiek op een explorerende en tegelijkertijd verdiepende manier. Dit doe je in een duo, op een speelse, gelijkwaardige en ‘dwalende’ manier. De DWAALTOCHT, een artistieke interventie ontworpen door Els Cornelis, is geïnspireerd op ‘la dérive’ van de situationisten en gaat uit van een eenvoudig looppatroon. Bij het dwalen staat geen doelgerichte beweging van A naar B centraal, maar wel het beleven van de omgeving op een andere manier. Gekoppeld aan het looppatroon is er ook een gesprekspatroon. Zo dwaal je niet enkel in de stad, maar ook in het gesprek of binnen je gedachten. Misschien kom je door het dwalen met elkaar tot andere en meer diepgaande inzichten m.b.t. je eigen positie, handelen en beleid t.a.v. ethische vraagstukken. Tijdens het lopen van de DWAALTOCHT houd je telefonisch en online contact met elkaar. Elke deelnemer kan dus in de eigen omgeving lopen. De DWAALTOCHT duurt ongeveer twee uur.

 

Reacties n.a.v. de DWAALTOCHT op 17 mei:

 

“I really enjoyed this playful encounter with the unknown!”

“I really liked the form which elicited a very interesting, intimate and unique-feeling conversation. […] Thanks for making this intervention and I hope that more people will join the second round!”

Dwaaltocht

concept by Els Cornelis @HKU

in je eigen omgeving / via je smartphone

DWAALTOCHTEN

16.06.2021—17.06.2021