Met veel plezier nodigt de Taskforce PD Kunst + Creatief betrokkenen en geïnteresseerden uit voor het derde symposium van het Professional Doctorate Programma van het Arts + Creative domein op vrijdag 14 juni 2024 in Breda bij BUas Breda University of Applied Sciences.

Aanmelden kan tot 9 juni via deze LINK

Voor meer informatie of vragen: https://pd-arts-creative.nl of mail naar Caradt@avans.nl

Het Professional Doctorate symposium van dit jaar onderzoekt auto-ethnografie als methode in artistiek en ontwerpend onderzoek. Door middel van presentaties en discussies onderzoeken de deelnemers hoe persoonlijke ervaringen zich verhouden tot bredere filosofische, sociale en culturele vragen. Het symposium wil de politieke en historische dimensies van individuele verhalen blootleggen en zo een beter begrip kweken van zelfrepresentatie en wetenschappelijk engagement in hedendaagse contexten. Voertaal is Engels.

 

programma

12:00 – 13:00: Lunch en inloop voor het symposium
13:00 – 13:10: Welkom door Jorrit Snijder – Voorzitter College van Bestuur BUas
13:10 – 14:00: Presentatie van nieuwe PD onderzoeksprojecten
14:00 – 14:10: Inleiding over vormen van auto-ethnografie in artistiek en ontwerpend onderzoek door Liesbet van Zoonen
14:10 – 15:10: Lezingen door:

 

  • Yin Yin Wong is een multidisciplinaire kunstenaar en docent die werkt met verschillende media, waaronder film, beeldhouwen, tekenen en installaties op locatie.
  • Quincy Gario is een gepromoveerd onderzoeker, kunstenaar, dichter en activist die momenteel werkt aan een onderzoeksproject over koloniaal erfgoed in de Nederlands-Caribische context.
  • Juan Pablo Pacheco Bejarano is kunstenaar, schrijver en docent. Zijn werk onderzoekt waterecologieën en hun relaties met technische, historische en mythologische infrastructuren.
  • Gevolgd door een Q&A

 

Pauze

 

15:30 – 16:30: Break out sessies
16:30 – 16:45: Terugkoppeling en samenvatting break out sessies
16:45 Drankjes