Regionale disseminatie van onderzoek en praktijkontwikkeling ProMiMiC in Noord-Nederland

ProMiMiC – Professional Excellence in Meaningful Music in Healthcare (2019-2023) is het onderzoeksproject naar persoonsgericht musiceren voor ziekenhuispatiënten en hun verpleegkundigen.

In het onderzoek is de interprofessionele samenwerking tussen musici en verpleegkundigen onderzocht en is gekeken naar hoe persoonsgerichte (live) muziek kan worden ingezet als katalysator voor een compassievolle patiëntrelatie. Ook zijn modules voor onderwijs en professional development van musici en zorgprofessionals ontwikkeld. Het ProMiMiC consortium bestaat uit muziek- en ziekenhuiszorgpartners uit Groningen, Den Haag, Wenen en Londen. ProMiMiC is medegefinancierd door Regieorgaan SIA, onderdeel van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO).

 

Uitnodiging 
Bent u benieuwd naar de onderzoeksresultaten en de ervaringen van musici en verpleegkundigen? Wilt u weten wat deze interprofessionele samenwerking voor musici en zorgprofessionals kan betekenen en hoe het toegepast kan worden in de praktijk? Meld u dan aan voor één of beide ProMiMiC symposia: vrijdag 2 juni 2023 (Groningen) of vrijdag 23 juni 2023 (Den Haag).

 

Voor wie?  
De symposia zijn bedoeld voor musici, zorgprofessionals, opleiders in conservatoria en in de zorg, onderzoekers, zorgmanagers en studenten.

 

Kosten: de deelnamekosten bedragen 50 euro / studenten betalen 25 euro.

 

Aanmelden

Aanmelden kan tot 22 mei. Er is een beperkt aantal plekken beschikbaar.

Program and registration Groningen (June 2)

Program and registration The Hague (June 23) – Deadline for registration is 11 June. Limited places available.

Betrokken partners bij ProMiMiC zijn het Prins Claus Conservatorium Groningen, het Universitair Medisch Centrum Groningen, het Lectoraat Verpleegkundige Diagnostiek van de Hanzehogeschool Groningen, Koninklijk Conservatorium Den Haag, het Haaglanden Medisch Centrum in Den Haag, University of Music & Performing Arts Vienna, Algemeines Krankenhaus Vienna, Royal College of Music / Centre of Performance Science Londen, Chelsea and Westminster Hospital Londen, and Foundation Mimic Muziek. Dit project wordt ook medegefinancierd door het RAAK-PRO programma van het regieorgaan SIA, onderdeel van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO).